Duurzaam ontwerpen

  /  Duurzaam ontwerpen

Yeh Tea en duurzaam ontwerpen

De eigenaresse van Yeh Tea, Hsiu-Li Yeh, is een gerenommeerde en getalenteerde ingenieur industrieel productontwerpster uit Nederland, met meer dan 20 jaar ervaring in interieurontwerp & architectuur. Oorspronkelijk in nagedachtenis van haar vader, heeft zij hun gezamenlijke passie en interesse in design en Chinese groene thee omgezet tot haar persoonlijke levenswerk met als missie om iedereen kennis te laten maken met het veelzijdige en prachtige product thee. Inmiddels komt de thee niet alleen meer uit China maar struint ze alle werelddelen af op zoek naar mooie theesoorten. Lees meer over haar en Yeh Tea in “Over Yeh Tea“.

Bij de ontwikkeling van het merk Yeh Tea en alle verpakkingen heeft Hsiu-Li goed rekening gehouden met duurzaamheid. Alle thee komt in een verpakking gemaakt van duurzame materialen, Kraft papier of tin. Er is ook nagedacht over de grootte en afmetingen van de verpakkingen. In principe past een Kraft papieren zak of een tinnetje thee door de brievenbus heen. Zo heeft het verzenden van een product zo min mogelijk belasting op het milieu.

 

Tin: Afmetingen – Diameter 8cm en Hoogte 2,8cm. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het gewicht en de grootte van de tin zodat de thee makkelijk mee te nemen is en makkelijk te gebruiken is. De tin is goudkleurig, heeft een ronde sticker op het deksel en heeft aan de zijkant een kleurrijk etiket met informatie en illustraties. Het deksel kan sluit luchtdicht om de geur en de smaak zo optimaal mogelijk te behouden. Aan de zijkant zijn de bereidingsinstructies, de ingrediënten en onze bedrijfsgegevens te vinden.

Kraftpapieren zak: Afmetingen – Lengte 10cm, Hoogte 20cm en breedte 3cm. De zak is gemaakt van ecologisch bruin natron Kraft en Kraft papier. De voorzijde heeft een kleurrijk label met het Yeh Tea logo en een omschrijving van de thee. Aan de bovenzijde is de zak geseald met een warmtestrip en vervolgens omgevouwen en vastgezet met een gouden strip die herbruikbaar is.

Laten we met z’n allen meer recyclen! Wij houden van onze omgeving – tijdens de product ontwikkeling en materiaal keuze houden we rekening met de belasting op het milieu. Het materiaal tin is zeer duurzaam. Het materiaal kan goed omgesmolten worden om andere producten mee te maken. Het materiaal tin is tevens duurzaam in en rond het huis, het is namelijk ideaal her te gebruiken. Doe er opnieuw thee in of gebruik het voor hele andere doeleinden, bijvoorbeeld als waspoeder of zeepdoosje.

X