Image Alt

FAQ

Meest gestelde vragen

Hoe zet je de perfecte kopje thee?

Dat is voor iedereen anders. Wij raden aan zeker zelf ook op zoek te gaan naar de perfecte kopje thee voor jou! Het is namelijk zo’n leuke ontdekkingsreis. Wat je kunt proberen is hoe de eigenaresse Hsiu-Li Yeh een kopje thee zet. Zij is een in Nederland geboren Chinees. Van huis uit werd er de hele dag door thee gedronken. In haar jeugd waren er niet eens zakjes in huis. Haar vader zette thee in een oude pindakaaspot, daar deed hij ‘s ochtends jasmijnparels in waar hij de hele dag van dronk, hij vulde de pot gewoon steeds met warm water. Een theezandloper kende hij niet, hij wachtte simpelweg totdat de jasmijnparels zicht volledig waren volgezogen met heet water waardoor de theeblaadjes naar de bodem dwarrelt. Zodra alle thee op de bodem is gaan liggen, dan weet je dat de thee klaar is om te drinken.

Dit geldt voor Chinese groene thee. Maar tegenwoordig hebben we thee uit alle windstreken van de wereld. Op iedere verpakking staat met een overzichtelijke illustratie aangeduid hoe je die thee het beste kunt zetten.

Kun je kraanwater gebruiken om thee te zetten?

Ja, dat kan. Maar als thee met water waar minder kalk in zit, bijvoorbeeld Spa Blauw zet, dan zul je meer de nuances en verfijning in een thee proeven. Probeer het eens!

Waar komt de thee vandaan?

De eigenaresse Hsiu-Li Yeh, struint de beste theeplantages af om voor jou de lekkerste thee te verzamelen. Het is allemaal begonnen met authentieke Chinese thee. Ze wil graag dat iedereen de kans krijgt om kennis te maken met heerlijke echte Chinese thee. Maar inmiddels komt de thee niet meer alleen uit China, is het assortiment uitgegroeid tot thee uit landen zoals Japan, Taiwan, India, Afrika, Sri Lanka, Europa en zelfs Nederland.

Hoe vers is de thee?

Wij krijgen iedere twee weken nieuwe lading thee binnen. Zodra de thee geleverd is pakken we het binnen 48 uur om in de Yeh Tea tinnen en zakken. De thee blijft door de goede kwaliteitsverpakking zo lang mogelijk vers zodat je er optimaal ervan kunt genieten.

Hoe lang kun je de thee bewaren?

Op iedere verpakking staat een ten minste houdbaar datum vermeld.

Hoe weet ik welke thee bij mij past?

Al onze theesoorten worden geleverd met onze heldere ‘intensiteitsschaal’, zodat je in één oog op slag de theesmaak kunt kiezen die bij je past. We bieden je een spannende verzameling van verschillende smaken thee, van ontspannend tot energiek, van vertrouwde smaken tot exotische smaak explosies.

Zijn alle thee van Yeh Tea biologisch?

Voor ons moet thee puur zijn, zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Dat is het drijvende principe achter Yeh Tea. De meeste thee in ons assortiment is biologisch, maar bij sommigen is het (nog) niet mogelijk. We werken dag en nacht om de kwaliteit te beoordelen en speciale thee te sorteren om je zo de exclusieve Yeh Tea ervaring te laten beleven.

Is thee gezonder dan koffie?

Dit hangt af wat je definitie van gezond is. We kunnen de cafeïne gehalte bekijken. Net zoals bij koffie zit in thee cafeïne, ook wel theïne genoemd. Het heeft een iets andere bestandsdeel als cafeïne maar het effect is hetzelfde. Het geeft een verkwikkend effect. Bij thee is dat effect iets minder sterk. Naast cafeïne kunnen we het vetgehalte bestuderen. Koffiebonen bevat vetten die niet heel gezond zijn. Je lichaam kan deze vetten namelijk moeilijk afbreken. Thee bevat geen vetten. Op basis van de genoemde twee punten kan gezegd worden dat thee gezonder is dan koffie.

Waar is Yeh Tea verkrijgbaar?

Yeh Tea is verkrijgbaar bij onder andere de winkels: Gimsel – bio winkel en cosmetica in Rotterdam, Wah Nam Hong – de Chinese supermarkt in Den Haag, Leidschenhage en Rotterdam Markthal. En bijvoorbeeld ook bij de Sligro – heel Nederland. Verder zijn we online 24/7 bereikbaar. Via deze webshop kun je de hele collectie zien en bestellen.

Kan mijn bestelling direct naar een ander adres gestuurd worden?

Ja dat kan! Geef in de afhandeling het gewenste afleveradres door.

Kan mijn bestelling ook als cadeau ingepakt worden?

Ja dat kan! Geef het bij de “opmerkingen” aan dat je dat graag wilt. Dan zorgen wij ervoor dat het en een mooi cadeautje wordt!

You don't have permission to register
X