Image Alt

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen
  /  Veelgestelde vragen

Corona

Corona: Loop ik het risico dat er een virus op of in het pakket zit?

Jouw gezondheid en veiligheid en die van ons Yeh Tea team heeft onze allerhoogste prioriteit. Yeh Tea volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de regering. Volgens het RIVM is de kans op bestemming via post of pakketten heel klein. Wel adviseren we je om regelmatig je handen te wassen natuurlijk.

Thee

Hoe zet je het perfecte kopje thee?

Dat is voor iedereen anders. Wij raden aan zeker zelf ook op zoek te gaan naar het perfecte kopje thee voor u! Het is namelijk zo’n leuke ontdekkingsreis. Wat u kunt proberen is hoe de eigenaresse Hsiu-Li Yeh een kopje thee zet. Zij is een in Nederland geboren Chinees. Van huis uit werd er de hele dag door thee gedronken. In haar jeugd waren er niet eens zakjes in huis. Haar vader zette thee in een oude pindakaas pot. Daar deed hij ‘s ochtends jasmijnparels in waar hij de hele dag van dronk, hij vulde de pot gewoon steeds met warm water. Een theezandloper kende hij niet, hij wachtte gewoon totdat de jasmijnparels volledig waren volgezogen met heet water waardoor de theeblaadjes naar de bodem dwarrelden. Zodra alle thee op de bodem ligt, weet u dat de thee klaar is om te drinken.

Dit geldt voor Chinese groene thee. Maar tegenwoordig hebben we thee uit alle windstreken van de wereld. Op iedere verpakking staat met een overzichtelijke illustratie aangeduid hoe u die thee het beste kunt zetten.

Kun je kraanwater gebruiken om thee te zetten?

Ja, dat kan. Als thee met water waar minder kalk in zit zet, bijvoorbeeld Spa Blauw , dan proeft  u meer de nuances en verfijning in de thee. Probeer het eens!

Waar komt de thee vandaan?

De eigenaresse Hsiu-Li Yeh, struint de beste theeplantages af om voor jou de lekkerste thee te verzamelen. Het is allemaal begonnen met authentieke Chinese thee. Ze wil graag dat iedereen de kans krijgt om kennis te maken met heerlijke echte Chinese thee. Inmiddels komt de thee niet meer alleen uit China, maar is het assortiment uitgegroeid tot thee uit landen zoals Japan, Taiwan, India, Afrika, Sri Lanka, Europa en zelfs Nederland.

Hoe vers is de thee?

Wij krijgen iedere twee weken nieuwe lading thee binnen. Zodra de thee geleverd is pakken we het binnen 48 uur om in de Yeh Tea tinnen en zakken. De thee blijft door de goede kwaliteitsverpakking zo lang mogelijk vers zodat je er optimaal ervan kunt genieten.

Hoe lang kun je de thee bewaren?

Op iedere verpakking staat een ten minste houdbaar datum vermeld.

Hoe weet ik welke thee bij mij past?

Al onze theesoorten worden geleverd met onze duidelijke ‘intensiteitsschaal’, zodat u in één oog op slag de theesmaak kunt kiezen die bij je past. We bieden u een spannende verzameling van verschillende smaken thee, van ontspannend tot energiek, van vertrouwde smaken tot exotische smaak explosies.

Gezondheid

Zijn alle thee van Yeh Tea biologisch?

Voor ons moet thee puur zijn, zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Dat is het drijvende principe achter Yeh Tea. De meeste thee in ons assortiment is biologisch, maar bij sommigen is het helaas (nog) niet mogelijk. We werken dag en nacht om de kwaliteit te beoordelen en speciale thee te sorteren om u zo de exclusieve Yeh Tea ervaring te laten beleven.

Is thee gezonder dan koffie?

Dit hangt af wat uw definitie van gezond is. We kunnen de cafeïne gehalte bekijken. Net zoals bij koffie zit in thee cafeïne, ook wel theïne genoemd. Het heeft een iets andere bestandsdeel als cafeïne maar het effect is hetzelfde. Het geeft een verkwikkend effect. Bij thee is dat effect iets minder sterk. Naast cafeïne kunnen we ook het vetgehalte bestuderen. Koffiebonen bevatten vetten die niet heel gezond zijn. Uw lichaam kan deze vetten namelijk moeilijk afbreken. Thee bevat geen vetten. Op basis van de genoemde twee punten kan gezegd worden dat thee gezonder is dan koffie.

Service

Is het duurzaam?

Yeh Tea staat voor stijl en kwaliteit, maar ook voor een bewustere en duurzamere levensstijl. Wij geloven dat de kwaliteit het wint van de kwantiteit. Dit betekent verantwoordelijk omgaan met de hele productieketen en de mensen die daarbij betrokken zijn, maar ook met elkaar als team binnen ons eigen bedrijf. Samen maken we de toekomst mooier.

Bekijk Yeh Tea en duurzaam ondernemen >

Waar is Yeh Tea verkrijgbaar?

Yeh Tea is verkrijgbaar bij onder andere de winkels: Gimsel – bio winkel en cosmetica in Rotterdam, Wah Nam Hong – de Chinese supermarkt in Den Haag, Leidschenhage en Rotterdam Markthal.  Ook kun je ons vinden bij de Sligro – door heel Nederland. Verder zijn we online 24/7 bereikbaar. Via onze webshop kun je de hele collectie zien en bestellen.

Bekijk een selectie van verkooppunten >

Bezorgen

Kan mijn bestelling direct naar een ander adres bezorgd worden?

Ja, dat kan! Geef in de afhandeling het gewenste afleveradres door.

Kan mijn bestelling ook als cadeau ingepakt worden?

Ja, dat kan! Geef het bij de “notities” aan dat u dat graag wilt. Dan zorgen wij ervoor dat het en een mooi cadeautje wordt!

Bekijk een voorbeeld hier >

X